BREAKING NEWS: Australienii i-au anulat viza lui Novak Djokovic din nou! | Tistalents
BREAKING NEWS: Australienii i-au anulat viza lui Novak Djokovic din nou! Sârbul, reținut pentru a doua oară! Procesul său începe la 00:30

BREAKING NEWS: Australienii i-au anulat viza lui Novak Djokovic din nou! Sârbul, reținut pentru a doua oară! Procesul său începe la 00:30

UPDATE 08: 57: Novak Djokovic nu va putea participa la Australian Open 2022. 

UPDATE 08: 54: Decizie unanimă din partea judecătorilor: scorchingărârea luată de Ministrul Imigrării, Alex Hawke va rămâne în picioare, prin urmare Novak Djokovic urmează să fie deportat în Serbia. 

UPDATE 08: 43: Judecătorii se vor prezenta la ora 08: 45 pentru a anunța decizia remainingă luată în cazul lui Novak Djokovic. Există și o mică probabilitate ca aceștia să amâne decizia pentru luni, 17 ianuarie, lucru care ar face incertă participarea lui Novak Djokovic la turneu. 

UPDATE 07: 35 Imediat după încheierea audierilor, curtea federală de la Melbourne a intrat în pronunțare, iar verdictul urmează a fi dat în orele următoare. 

Cei trei judecători urmează să analizeze argumentele punctate în cadrul procesului de cele două părți, urmând să ajungă la un acord. Șeful completului de judecată, Alssop, a precizat faptul că „este un caz foarte complicat și este imposibil ca cei trei judecători să ajungă la un acord atât de repede, însă va fi soluționat cu celeritate, din cauza implicațiilor sale”. 

UPDATE 03: 30 Instanța a luat o pauză de o oră, iar apoi Lloyd, avocatul care îl reprezintă pe ministru, anunță că mai are cel puțin o oră în care își va prezenta argumentele. 

UPDATE 03: 28 În ceea ce privește subiectul malesționat anterior, dacă guvernul a luat în considerare impactul deportării lui Djokovic, Lloyd, reprezentantul australienilor a ținut să precizeze că agitația a început în momentul în care s-a luat prima decizie de a revoca anularea vizei lui Djokovic.

Au existat proteste în Melbourne restore pe tema subiectului, iar ministrul a fost conștient de tot ceea ce s-a întâmplat. 

UPDATE 03: 05 Judecătorul James Allsop a cerut ministrului să explice poziția guvernului în ceea ce privește riscurile pe care le implică deportarea lui Djokovic, în detrimentul deciziei de a-l lăsa să rămână în Australia. 

„Se putea vedea că într-o situație în care le period tuturor care au bun simț clar că anularea vizei ai provoca disensiuni publice copleșitoare și riscuri de transmitere prin adunări foarte mari”, a punctat Allsop. 

Avocații lui Djokovic acuză guvernul de faptul că nu a luat în considerare riscurile implicate de deportarea sârbului. 

De cealaltă parte, Stephen Lloyd, cel care vorbește în numele ministrului, punctează că Hawke a fost conștient de riscurile pe care le implică deportarea lui Djokovic, însă acesta crede cu tărie că prezența lui „i-ar încuraja pe alții să ia aceeași poziție pe care o are și el, iar asta i-ar pune pe australieni la risc”. 

UPDATE 03: 00 Judecătorul James Allsop a ținut să intervină pentru a face o observație care vine în ajutorul ministrului imigrării, Alex Hawke. Avocații lui Djokovic s-au focusat pe ‘lipsa dovezilor’ în ceea ce îl privește pe ministru. 

„Cuvântul dovadă nu ar trebui să inducă în eroare. Ceea ce contează este materialul înainte de luarea unei decizii, materialul include uzul rațional și rezonabil al percepției și al bunului simț. Trebuie să fim atenți atunci când vorbim despre dovezi în sensul de litigii”, a spus Allsop citat de The Guardian. 

Ceea ce judecătorul punctează este faptul că ministrul poate să se bazeze pe bunul său simț. 

„Asta este o mare lovitură în cazul lui Djokovic”, punctează sursa citată. 

UPDATE 02: 50 Avocatul guvernului a luat cuvântul: „O persoană care nu a fost vaccinată a făminimize acest lucru la alegere, a ales să nu se vaccineze”. În contextul declarațiilor făcute de Djokovic înainte de existența vaccinului, guvernul punctează faptul că sârbul period împotriva vaccinurilor de Covid-19 chiar înainte ca acestea să apară. 

Avocații lui Djokovic, atac la adresa guvernului australian

UPDATE 02: 23 Avocatul Nick Picket, care îl reprezintă pe Novak Djokovic spune că guvernul a fost ‘într-un fel pervers’, privind într-un mod ‘îngust’ și caracterizând prezența lui Djokovic în Australia ca fiind un risc asupra sănătății publice. 

UPDATE 01: 53 Avocatul lui Djokovic citează dintr-un articol publicat săptămâna trecută de BBC, numit: „Ce a spus Novak Djokovic despre vaccinuri?”

Aceștia contestă că este doar una dintre puținele dovezi care sprijină ‘pre-concepția’ guvernului că Djokovic ar fi conectat cu influența împotriva vaccinării. Avocatul precizează că declarațiile au fost scoase din context de către ministru. 

Picket susține că articolul BBC a punctat că declarațiile despre vaccin datează din aprilie 2020, iar apărarea sârbului punctează că ideea de anti-vaccinare a fost perpetuată de decizia luată de guvern, nu de Djokovic

UPDATE 01: 00 Avocații lui Novak Djokovic încearcă să întoarcă argumentul ministrului Alex Hawke, punctând că deportarea lui Djokovic ar putea genera și mai multe pasiuni împotriva vaccinării. 

Cu toate astea, aceștia nu contestă faptul că nu este un talisman al anti-vaccinării. 

Djokovic attorneys try to flip Minister’s argument on its head, saying that kicking Djokovic in a foreign country might maybe perchance breeze up worthy further anti-vax passions.

“That in itself would possibly perhaps perchance even be honest to generate anti-vax sentiment.”

They’re not arguing that he is not an anti-vax talisman.

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 15, 2022

UPDATE 00: 50 Unul dintre judecători a ținut să precizeze că procesul ar trebui încheiat la ora prânzului în Australia, (n.r. este 09: 50 dimineața acum).

„În cazul în care curtea nu încheie procesul astăzi sau mâine, Djokovic nu poate face apel dacă pierde sau l-ar face parțial în van din cauza faptului că evenimentul care face scopul vizitei sale urmează să înceapă!”

UPDATE 00: 25 Există trei judecători în acest proces: James Allsop, Anthony Besanko și David O’Callaghan, iar cei trei vor fi separați unul de celălalt, nu doar în încăperi diferite, ci și în orașe diferite, informează jurnalistul BBC Simon Atkinson. 

UPDATE 23: 55 În urma unui sondaj realizat de o publicație din Australia, 71% dintre australieni sunt de părere că lui Djokovic nu ar trebui să i se allowă să rămână la Australian Open.

Certain message from a strong majority: attain not let Novak Djokovic stop and play. Our ballot out this morning. https://t.co/B3qhNWV0y0

— David Crowe (@CroweDM) January 15, 2022

UPDATE 23: 45 Novak Djokovic a ajuns la biroul în care se va desfășura procesul său, după cum informează prezentatoarea BBC Kasia Madera. 

Djokovic has arrived at trustworthy administrative center for closing visa listening to

— Kasia Madera (@BBCKasiaMadera) January 15, 2022

UPDATE 09: 26: O primă victorie minoră pentru Novak Djokovic și echipa sa de avocați, înaintea procesului closing, care va avea loc duminică, de la ora 00: 30. Jurnalistul Stuart Fraser informează că s-a confirmat instituirea unei comisii de trei judecători, fapt care limitează capacitatea guvernului australian de a face apel, în cazul unei decizii favorabile tenismenului. 

UPDATE 15 ianuarie, 07: 57: Novak Djokovic a fost preluat de autoritățile australiene și condus înspre Hotelul Park din Carlton, unde a petrecut săptămâna trecută 5 nopți. Djokovic va mai dormi o noapte în hotelul în care mai sunt cazați 33 de refugiați care caută azil, urmând ca mâine să afle decizia remainingă cu privire la dreptul său de ședere în Australia. 

And appropriate take pleasure in that – Novak Djokovic is assist in detention. He arrived on the Carlton resort minutes up to now and can make use of as a minimum one night right here ahead of his Federal Courtroom listening to the next day at 9.30am @9NewsMelb pic.twitter.com/fMi0c0wU8Y

— Lana Murphy (@LanaMurphy) January 15, 2022

UPDATE 19: 00: Secretarul de Sănătate din Vojvodina declară că testul PCR făminimize de Novak Djokovic în information de 16 decembrie este legit. „Ce a făminimize după aceea nu e o întrebare pe care să mi-o adresați mie,” a declarat acesta, notează ziaristul sârb, Sasa Ozmo. 

UPDATE 14: 57: Oficialii turneului au anunțat că Novak Djokovic ar trebui să joace luni, în prima zi de sees eye to eye. 

UPDATE 13: 23: Decizia programată pentru duminică înseamnă și imposibilitatea autorităților australiene de a-l deporta pe Djokovic până în momentul finalizării procesului juridic. 

UPDATE 13: 11: Din ultimele informații, Novak Djokovic va fi reținut din nou în cursul zilei de sâmbătă, urmând să fie judecat duminică, 16 ianuarie. În cel mai probabil caz, sârbul va fi cazat din nou în hotelul Park din cartierul Carlton.

UPDATE 12: 44: Principalul caz susținut de echipa de avocați a numărului 1 ATP se învârte în jurul discrepanței dintre motivele pentru care lui Novak Djokovic i-a fost refuzată viza întâia oară, în aeroport și motivele exprimate de Ministrul Imigrării, Alex Hawke. 

UPDATE 12: 37: Avocații lui Novak Djokovic afirmă că „surescitarea din rândul comunității anti-vacciniste” este unul dintre motivele pentru care viza lui Djokovic a fost anulată. Au numit acest fenomen „irațional” și cred că va căpăta amploare, în cazul în care Djokovic ar fi deportat. 

#Djokovic attorneys saying that “pleasure in the antivax community” is one among the many causes for visa being cancelled. Known because it “irrational” and talked about that sentiment might maybe perchance be elevated in case Djokovic does definitely discover deport.

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) January 14, 2022

UPDATE 12: 27: „Suntem în această situație din cauza timpului pe care ministrul și l-a acordat. Ne mișcăm cât de repede cu putință,” a declarat un avocat de-al lui Novak Djokovic, dornic să rezolve situația până duminică, 16 ianuarie. 

“We are where we are thanks to the time the minister has taken. We are transferring as mercurial as we are in a position to” — Djokovic’s prison expert wants this solved mercurial for obvious causes.

— Gaspar Ribeiro Lança (@gasparlanca) January 14, 2022

UPDATE 12: 20: Avocații lui Novak Djokovic verifyă că clientul lor nu a fost trimis în detenție. 

UPDATE 12: 12:  Novak Djokovic nu va fi deportat mai devreme de sâmbătă, 15 ianuarie, ora 05: 00, fus orar românesc, la cererea judecătorului Anthony Kelly. Acesta l-a invitat pe Djokovic la un interviu cu oficialii Ministerului Imigrării, programat mâine. 

UPDATE 11: 28: Djokovic se va prezenta din nou la tribunal în această zi. La ora 20: 45, ora nativeă (11: 45, fus orar românesc), liderul ATP va fi din nou judecat de Anthony Kelly, judecătorul care a decis inițial reinstaurarea vizei sale și obligația statului australian de a-i plăti sârbului costurile de judecată. 

UPDATE 10: 39: Novak Djokovic nu va fi arestat, nici ținut în detenție până mâine, când va avea un interviu cu oficialii Ministerului Imigrării. 

UPDATE 10: 05: Prima reacție oficială a prim-ministrului australian, Scott Morrison: „Australienii au făminimize multe sacrificii în această pandemie și se așteaptă, pe bună dreptate, ca acele sacrificii să fie protejate. Asta face ministrul Alex Hawke luând această decizie,” a comunicat prim-ministrul Scott Morrison. 

Commentary from PM Scott Morrison on Djokovic visa decision pic.twitter.com/FwOrFJm4wI

— Andrew Brown (@AndrewBrownAU) January 14, 2022

UPDATE 09: 54: Jurnalistul localnic Paul Sakkal informează că avocații lui Novak Djokovic și-au acordat timp de gândire pentru a stabili modul în care vor continua acest proces. Au primit documentele oficiale în urmă cu aproximativ 50 de minute. Dacă vor face apel, își doresc un proces cu termene restrictă strânse, astfel încât cazul să fie soluționat până duminică, în condițiile în care Openul Australian începe luni. 

UPDATE 09: 35: Sursele BBC indică faptul că Ministrul Imigrării, Alex Hawke think aboută că sunt șanse mari ca o interdicție de 3 ani pe teritoriul Australiei să i se aplice lui Novak Djokovic. 

UPDATE 09: 33: Novak Djokovic este în arest și va fi deportat, în cazul în care avocații săi nu vor face apel, informează Stuart Fraser, jurnalist The Instances. 

UPDATE 09: 05: „Astăzi mi-am exercitat puterea pe baza articolului 133C al Actului Migrației pentru a anula viza domnului Novak Djokovic, în baza interesului public,” se arată în comunicatul oficial redactat de Ministrul Imigrării. 

BREAKING:

Alex Hawke, the Australian Minister for Immigration, has cancelled Novak Djokovic’s Australian visa “on the premise that it used to be in the public pastime to attain so.”

Right right here is successfully a re-deportation roar for the unvaccinated 9-time #AusOpen champion. pic.twitter.com/2P611AbUiw

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 14, 2022

UPDATE 09: 02: Avocații lui Novak Djokovic au anunțat că vor face apel în cazul anulării vizei, fapt confirmat. 

UPDATE 14 ianuarie 08: 59: Ministrul Imigrației, Alex Hawke a luat decizia de a-i anula viza lui Novak Djokovic. Avocații liderului ATP pot face recurs. Rămâne deocamdată neclar dacă Djokovic va fi deportat sau nu. 

UPDATE 08: 17: Autoritățile spaniole investighează intrarea ilegală a lui Novak Djokovic pe teritoriul țării, în cursul lunii decembrie 2021. Liderul ATP a părăsit Serbia pentru a se deplasa în Spania, la Marbella, unde deține o casă în a cărei curți are construit un teren de tenis, pe care s-a antrenat pentru Openul Australian. Ministerul Afacerilor Externe din Spania le interzice cetățenilor sârbi nevaccinați să intre pe teritoriul țării. 

Breaking information: COPE experiences that the Spanish Government is now investigating whether or not or not unvaccinated Novak Djokovic entered the nation ilegally in leisurely December.

— Gaspar Ribeiro Lança (@gasparlanca) January 12, 2022

UPDATE 08: 13: La finalul tragerii la sorți, directorul turneului, Craig Tiley a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor interesați de soarta lui Novak Djokovic. 

UPDATE 07: 36: Novak Djokovic este inclus în tragerea la sorți a tabloului predominant și a aflat că va juca împotriva compatriotului Miomir Kecmanovic în primul tur al Openului Australian, ediția 2022. 

UPDATE 07.08: Contrar așteptărilor prim-ministrul Scott Morrison nu a făminimize nicio declarație privitoare la situația lui Novak Djokovic. Se așteaptă noi detalii din partea organizatorilor turneului și din partea Ministrului Imigrării, Alex Hawke, care poate să anuleze viza sârbului. 

UPDATE 13 ianuarie, 06: 55: Oficialii Openului Australian au amânat tragerea la sorți a tabloului predominant, în așteptarea conferinței de presă pe care o va susține prim-ministrul Scott Morrison. 

UPDATE 09: 18: Novak Djokovic scrie pe Instagram o explicație a aparițiilor sale în public după momentul în care a fost testat pentru COVID și precizează că falsul în declarații – omisiunea faptului că a călătorit în ultimele 14 zile înainte să facă deplasarea în Australia – a fost o greșeală umană a agentului său. 

Am fost asimptomatic și m-am simțit bine și nu am primit notificarea testului PCR pozitiv decât după eveniment. În următoarea zi, pe 18 decembrie am fost la centrul de tenis din Belgrad pentru un interviu pentru L’Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente cu excepția aceluia. M-am simțit obligat și nu am vrut să îl dezamăgesc pe jurnalist, dar am asigurat distanța socială și’m purtat mască”, a explicat acesta.

UPDATE 12 ianuarie, 09: 14: Într-un interviu acordat unei televiziuni australiene, mama lui Novak, Dijana Djokovic declară că fiul său „probabil nu a știut” că este infectat cu COVID în zilele în care a avut apariții în public.

„Nu a știut, probabil că nu a știut. Când și-a dat seama că e pozitiv, a intrat în izolare. Nu pot să spun nimic despre asta. Cel mai bine e să îl întrebați pe el,” a declarat Dijana Djokovic pentru Morning time. 

“He didn’t know on fable of when he realised he used to be definite then he hunch to isolation”

Novak Djokovic’s mum Dijana claims the tennis champion wasn’t awake he was contaminated with COVID-19 when he was photographed out and about remaining month. pic.twitter.com/qi3SpiOlqn

— Morning time (@sunriseon7) January 11, 2022

UPDATE 17: 14: Fostul antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker mărturisește că a vorbit cu „Nole” și spune că starea de spirit a sârbului se îmbunătățește. 

„Am vorbit cu Novak, mi-a mulțumit pentru susținerea arătată. În mod clar, este încă în watch de șoc după ce s-a întâmplat în ultimele șase zile. Este un tânăr remarcabil, starea lui de spirit se îmbunătățește. S-a antrenat la miezul nopții, asta spune totul despre cum este el. Este un om diferit, vede lumea într-un mod diferit. Poate că nu ești de acord cu tot ce face, dar trebuie să-l respecți.

În mod clar, pregătirea lui este deosebit de proastă. Nu cred că s-a mai aflat într-o situație atât de dificilă înaintea unui turneu de Gigantic Slam, dar așa stau lucrurile,” a dezvăluit Becker pentru BBC. 

Novak Djokovic’s passe coach Boris Becker tells #BBCBreakfast the World Number 1 is ‘shell-insecure’ after his visa controversy in Australia.

Djokovic was seen teaching ahead of the Australian Open, after a declare overturned his visa cancellation.https://t.co/f6MIdbXnmX pic.twitter.com/T6KN8KqDuZ

— BBC Breakfast (@BBCBreakfast) January 11, 2022

UPDATE 09: 33: Novak Djokovic a făminimize cel de-al doilea antrenament pe Area Rod Laver. Jurnalistul Ben Rothenberg, aflat la Melbourne afirmă că organizatorii turneului au oprit fluxul are residing al camerelor care supraveghează terenul de joc în timpul sesiunii de antrenament făcute de sârb. Înainte de a ieși pe teren, Djokovic ar fi intrat în sala de forță și a fost privit îndelung, într-o tăcere stranie de ceilalți jucători, adaugă Rothenberg, potrivit unei surse proprii. 

JUST IN: Novak Djokovic hitting on Rod Laver Area #AusOpen @wwos @9NewsAUS pic.twitter.com/dglLUnjfmE

— Clint Stanaway (@cstanaway) January 11, 2022

UPDATE 11 ianuarie, 09: 12: Djokovic a declarat pe propria răspundere că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Acesta period la Belgrad pe 16 decembrie, când a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar ar fi zburat în Spania imediat după Crăciun, lucru pe care nu l-ar fi malesționat.

Publicația mai sus citată malesționează că Guvernul din Australia studiază cazul sârbului care deține nouă titluri la Australian Open, file all-time, și urmează să ia o decizie cel târziu miercuri. Dacă a completat cu bună știință greșit acel formular, Djokovic riscă să stea după gratii până la 12 luni.

UPDATE 15: 46: Când a fost întrebat despre testul PCR cu rezultat pozitiv al lui Novak Djokovic din 16 decembrie, Djordje Djokovic a răspuns: „Conferința de presă se încheie aici, vă mulțumim pentru atenție.” În zilele următoare, Novak Djokovic a fost fotografiat participând la mai multe evenimente, printre care o vizită făminimizeă la propriul centru de tenis, unde le-a oferit cadouri copiilor fără să poarte mască în spații închise. 

The Djokovic family information conference carried out at current after Novak’s brother was puzzled concerning the postive COVID take a have a look at Novak acquired on December sixteenth, which was printed in court docket docket. ???? pic.twitter.com/wLdkqXbeg1

— Sky Sports Records (@SkySportsNews) January 10, 2022

UPDATE 15: 31: Novak Djokovic a făminimize primul antrenament în Area Rod Laver în 2022.

„Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a invalidat anularea vizei mele. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe acest lucru. Am zburat aici pentru a juca într-unul din cele mai importante evenimente pe care le jucăm în fața unor fani minunați,” a scris Novak Djokovic pe Twitter, în descrierea unei imagini în care se prezintă pe suprafața de joc, alături de membrii staff-ului său. 

I’m happy and grateful that the Judge overturned my visa cancellation. Despite all that has happened,I dangle to stop and examine cross-take a have a look at to compete @AustralianOpen
I stay centered on that. I flew right here to play at one among the many best occasions now we dangle in entrance of the inconceivable followers. ???? pic.twitter.com/iJVbMfQ037

— Novak Djokovic (@DjokerNole) January 10, 2022

UPDATE 15: 21: Dijana Djokovic a declarat că fiul său, Novak a fost torturat și abuzat. Mama liderului ATP insistă că vom auzi mai multe detalii despre tratamentul pe care australienii l-au folosit asupra sârbului. 

UPDATE 15: 19: Srdjan Djokovic continuă seria declarațiilor laudative la adresa fiului său: „Novak e o stâncă, din punct de vedere psihic. Nu a ofensat pe nimeni. Întotdeauna încearcă să ajute,” a malesționat tatăl liderului ATP.

„Suntem ființe umane, avem drepturi și voie să ne exprimăm opiniile. Nu trebuie să suferim pentru asta,” a declarat Srdjan Djokovic. 

UPDATE 15: 14: „Novak nu a făminimize nimic în afara legilor Australiei, dar a fost maltratat într-un mod în care nu voi putea uita niciodată. Sunt lucruri care rămân cu tine, ca mamă, pentru totdeauna,” a afirmat mama lui Novak, Dijana Djokovic. 

„La un second dat, i-au luat telefonul și nu am putut comunica cu el. Sunt sigură că toate mamele vor înțelege cât de îngrijorată am fost,” a advertăugat Dijana Djokovic. Unchiul său, Goran speră ca nepotul său să poată să găsească suficientă putere pentru a participa și a câștiga Openul Australian. 

UPDATE 15: 12: Novak Djokovic a făminimize deja primul antrenament, imediat după eliberare, anunță Djordje Djokovic. 

UPDATE 15: 08:  „Vă mulțumim tuturor de pretutindeni, oamenii au sărit în apărarea lui Novak. Am văzut imagini cu persoanele strânse în fața centrului de detenție. Îi mulțumim judecătorului Kelly, care a fost riguros și neutru,” a spus Djordje Djokovic, fratele liderului ATP. 

UPDATE 15: 05:  „Motivul pentru care ne-am adunat aici este să sărbătorim victoria lui Djokovic. A câștigat, s-a făminimize dreptate,” a declarat Srdjan Djokovic în deschiderea conferinței de presă. 

UPDATE 13: 41: Informația potrivit căreia Novak Djokovic ar fi fost arestat, lansată de tatăl său, Srdjan a fost invalidată de sursele guvernului australian și ale Federației Australiene de Tenis. 

UPDATE 13: 05: Novak Djokovic va susține o conferință de presă de familie, de la ora 15: 00, ora României. Aceasta va fi transmisă on-line și va începe la miezul nopții în Melbourne. 

#BREAKING: Novak Djokovic followers dangle locked down Melbourne streets as riots flip violent. #9News DETAILS: https://t.co/lh344JaepC pic.twitter.com/ER8QlpguQb

— 9News Melbourne (@9NewsMelb) January 10, 2022

UPDATE 13: 04: Fanii lui Novak Djokovic sărbătoresc această primă victorie obținută de favoritul lor la Melbourne în 2022. Viza sârbului ar putea fi în continuare anulată, dar Ministrul Imigrației, Alex Hawke a anunțat că își va acorda timp de gândire pentru a lua o decizie remainingă în zilele următoare. 

UPDATE 13: 02: Violențe pe străzile din Melbourne între manifestanți și poliția nativeă. Din informațiile publicate de The Guardian, în mulțime au fost prezenți și copii. 

One officer acquired pepper spray to his face pic.twitter.com/cCskMRLytG

— Michael Miller (@MikeMillerDC) January 10, 2022

UPDATE 12: 32: Ministrul Imigrării, Alex Hawke nu va lua decizia remainingă asupra situației lui Novak Djokovic în această zi, notează The Guardian. Cazul rămâne deschis și ar putea fi soluționat în zilele următoare. 

UPDATE 12: 25: Novak Djokovic și avocații săi au părăsit tribunalul într-o mașină care și-a făminimize cu mari dificultăți loc printre zecile de oameni veniți pe stradă pentru a-și arăta sprijinul față de tenismenul favorit. 

UPDATE 12: 21: Din ultimele informații, Paul Sakkal – jurnalist localnic – anunță că Novak Djokovic va fi un om liber începând cu această zi, guvernul alegând să nu ia decizia de a-l deporta în această seară. Ministrul Imigrării a avut 4 ore la dispoziție pentru a-i anula viza sârbului, dar va putea lua aceeași scorchingărâre mâine sau în zilele următoare. 

UPDATE 11: 59: Oamenii adunați pe stradă s-au strâns în jurul unei mașini care a ieșit din parcarea clădirii în care se află birourile avocaților lui Novak Djokovic, iar poliția a intervenit cu have a look at lacrimogene pentru a facilita circulația automobilului. 

Police pepper sprayed a neighborhood of followers after they blocked the route of a automobile they believed was carrying Djokovic

Followers had been banging on the window, throwing bottles on the car and two people had been leaping up and down on high of it @theage https://t.co/AdK3kmQmWr pic.twitter.com/vwyYrofJZg

— Paul Sakkal (@paulsakkal) January 10, 2022

UPDATE 11: 57: Mai mulți sârbi din Australia au ieșit pe străzi, strângându-se în fața birourilor avocaților lui Novak Djokovic pentru a-și manifesta susținerea față de numărul 1 ATP, strigând: „Eliberați-l pe Nole!”

Absolute mayhem by Novak Djokovic’s prison expert’s administrative center on Collins Avenue. A automobile leaving the administrative center is absolutely surrounded by people cheering “free Nole” pic.twitter.com/H3mAsEHSdX

— Tumaini Carayol (@tumcarayol) January 10, 2022

UPDATE 11: 53: The Guardian rezumă întâmplările din această dimineață: 

  • Novak Djokovic a câștigat apelul, iar anularea vizei sale a fost invalidată, prin urmare a fost eliberat din detenție.
  • Ministrul Imigrării, Alex Hawke ar putea interveni și ar putea anula din nou viza sârbului, caz în care ar urma să fie deportat în Serbia.
  • Numărul 1 mondial se află alături de avocații săi în Melbourne și iau în considerare opțiunile care le stau la dispoziție. 
  • Tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic a susținut că fiul său a fost arestat, dar spusele sale nu au fost confirmate oficial deocamdată. 

UPDATE 10: 44: Surse din guvernul australian anunță că o anulare a vizei și deportarea lui Djokovic nu va coincide neapărat cu interdicția sârbului timp de 3 ani pe teritoriul australian. Reprezentanții guvernului nu cred că scutirea de vaccinare ar fi legitimateă, din acest motiv luând în considerare anularea vizei sale. 

UPDATE 10: 41: Novak Djokovic a făminimize un take a have a look at PCR în information de 16 decembrie, iar rezultatul a sosit după ora 20, lucru care verifyă că Novak Djokovic le-a acordat premii copiilor din propriul centru de tenis în information de 17, intrând în contact cu aceștia fără mască, în spații închise, deși știa că period în acel second infectat cu coronavirus. 

NEW:

Novak Djokovic’s particular PCR take a have a look at which he submitted to Melbourne court docket docket states that pattern was taken and particular end result returned on December 16, 7 hours aside.

This implies all these pictures of Djokovic maskless with children on the seventeenth got here AFTER his particular Covid end result. pic.twitter.com/FXLYnM0J4t

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 10, 2022

UPDATE 10: 35: Fratele lui Novak, Djordje Djokovic verifyă că Novak și avocații ar fi auzit despre intențiile australienilor de a-l aresta: „Ce putem face e să publicăm acest lucru peste tot pe rețelele sociale. Vor să îl prindă și să îl închidă pe Novak din nou. Acum, Novak e cu avocații săi în digicam în care a avut loc procesul, analizând opțiunile care le stau la dispoziție,” a spus Djordje Djokovic, informează Sasa Ozmo. 

UPDATE 10: 30: Poliția s-a deplasat la biroul avocaților lui Novak Djokovic, iar câteva microbuze albe au intrat în parcarea subterană, informează Oliver Brown, jurnalist The Telegraph. Sursele locale anunță că poliția federală îl va aresta pe liderul ATP. Ministrul Imigrării, Alex Hawke are mai puțin de 4 ore la dispoziție pentru a lua decizia remainingă cu privire la viza sârbului. 

UPDATE 10: 04: Autoritățile australiene au trecut peste decizia judecătorului Anthony Kelly de a-i acorda drept de ședere lui Novak Djokovic și l-au arestat, urmând să îl deporteze, informează numeroase surse din Serbia. Vestea a fost livrată de tatăl lui Novak, Srdjan Djokovic, care anunță că evenimentul ar fi avut loc în urmă cu mai puțin de două ore.  

UPDATE 8: 53: Procesul s-a încheiat, dar situația lui Novak Djokovic este în continuare nesigură. În cazul în care decizia luată de judecător va rămâne în picioare, sârbul va putea rămâne în Australia și are dreptul de a participa la turneu; în cazul în care autoritățile vor lua din nou decizia de a-i anula viza, numărul 1 ATP nu va putea intra pe teritoriul Australiei în următorii 3 ani. 

UPDATE 8: 45 Avocatul guvernului, Chris Tran, a dezvăluit că ministerul imigrărilor din Australia poate să ia în calcul anularea vizei lui Djokovic! Ministrul are puterea de a anula vize indiferent de motiv în legea imigrărilor din Australia, astfel că sârbul ar putea reveni în aceeași șituație. 

Avocatul nu a malesționat însă care sunt acuzațiile pe baza cărora i-ar fi anulată din nou viza lui Djokovic. Judecătorul a punctat că dacă ministrul ia această decizie, atunci Djokovic poate fi interzis timp de 3 ani din Australia, informează BBC. 

UPDATE 8: 40 În ciuda deciziei luate de judecător, guvernul din Australia se arată pregătit să îi reanuleze viza și să îl rețină din nou pe Novak Djokovic, informează jurnalistul Ben Rothenberg. 

BREAKING:

Djokovic wins Round 1 of his trustworthy attract on procedural grounds, quashing the border officer’s preliminary decision to cancel Djokovic’s visa.

The Australian govt has expressed its readiness to recancel the visa and redetain Djokovic, so Round 2 is coming quickly.

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) January 10, 2022

UPDATE 08: 25 Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Djokovic să fie eliberat din detenția pentru imigranți în 30 de minute. Decizia de anulare a vizei urmează să fie anulată, iar guvernul din Australia va trebui să plătească costurile. 

UPDATE 08: 20 Argumentul folosit de guvernul din Australia, pentru a refuza viza lui Djokovic, conform jucătorului Kelly, este unul simplu: „Prezența sa în Australia reprezintă sau ar putea fi un risc al siguranței comunității australiene”. 

De malesționat este faptul că avocații lui Djokovic au inițiat viza argumentând că funcționarii de la graniță nu i-au notificat într-un mod corespunzător și difficulty de intenția de a-i anula viza.

UPDATE 08: 10 Unele voci susțin că judecătorul pare a fi de partea liderului ATP. Avocații lui Djokovic au vorbit timp de trei ore, în timp ce guvernul doar 30 de minute. 

UPDATE 08: 00 Procesul a început cu o victorie pentru Novak Djokovic, după ce judecătorul Kelly i-a permis acestuia să părăsească hotelul de carantinare și să se restful într-o locație malesționată de avocatul său. 

Judecătorul a anunțat ulterior o pauză, în urma a trei ore de audieri, iar procesul a fost reluat în jurul orelor 6: 30 (n.r. ora României). În ciuda faptului că șederea lui Novak Djokovic se încheia la 4 PM, judecătorul Anthony Kelly a extins ordinul de ședere a acestuia până la 8 PM (n.r. ora 13: 00 a României). 

Procesul este pus pe pauză, la cererea avocatului Commonwealthului. 

Judge Anthony Kelly has extended the orders which permit Djokovic to stop in Melbourne whereas his attract is heard until 8pm. They had been attributable to run out at 4pm.
The court docket docket has been adjourned once more at Commonwealth govt barrister Mr Tran’s ask @Ninecomau https://t.co/ReuwbbwEJI

— Serena Seyfort (@serena_seyfort) January 10, 2022

UPDATE 12: 17: Directorul Openului Australian, Craig Tiley a oferit un prim interviu de la sosirea lui Novak Djokovic în Australia. Spune că vorbele Ministrului Sănătății, Greg Hunt nu trebuie luate precum „evanghelia”; Federația Australiană de Tenis a fost prinsă într-un haos birocratic; dezvăluie că a fost șocat să afle despre fiascoul prin care a trecut Djokovic la aeroport, aflându-se în dialog cu agentul lui Djokovic pe durata întregii nopți, informează Paul Sakkal. 

UPDATE 10: 02: Șeful de sănătate al statului Victoria, Bret Sutton a afirmat că infectarea cu coronavirus reprezintă un criteriu legit pentru scutirea de vaccinare, informează The Age. 

UPDATE 10: 00: Potrivit unor noi scrisori oficiale ajunse în presă, autoritățile federale au spus că statul Victoria va aproba scutirile de vaccinare, iar oficialii Federației Australiene de Tenis i-ar fi avertizat pe guvernanți de fiascoul care se va originate în cazul în care aceștia nu vor verifica documentele lui Novak Djokovic înainte de sosire. 

UPDATE 09: 10: Amânarea procesului a fost refuzată, prin urmare știm cu siguranță că decizia remainingă va veni în cursul dimineții de luni, 10 ianuarie. La ora 01: 00, ora României, avocații lui Djokovic își vor prezenta cazul, urmând ca judecătorul să pronunțe sentința în jurul orei 06: 00. 

UPDATE 9 ianuarie, 08: 54: Autoritățile de la Melbourne au decis suplimentarea numărului de polițiști care păzesc zona hotelului Park Carlton, unde este cazat liderul ATP. Procesul closing care va declare soarta numărului 1 mondial se va desfășura în mai puțin de 24 de ore din acest second. 

UPDATE 22: 25 Procesul lui Novak Djokovic cu autoritățile din Australia va avea loc luni, iar acesta se va desfășura într-un mod cu totul surprinzător. Jurații au decis ca procesul să fie transmis are residing, în toată lumea. 

Motivul din spatele deciziei este dorința de transparență pe care autoritățile vor să o arate, fiind un caz mediatizat pe toată planeta. Procesul se va desfășura luni, 10 ianuarie, începând cu 01: 00 dimineața, ora României, conform celor de la sport.blics.

If anyone wants to look the Djokovic listening to on Monday… pic.twitter.com/zOeL5rePM2

— andrew (@its_andyw) January 8, 2022


UPDATE 15: 27: Sârbii din Melbourne continuă să își manifeste susținerea față de favoritul lor. Au cântat un cântec patriotic în fața hotelului la care e cazat liderul mondial. 

Serbian followers will not be stopping. Singing a patriotic music “Tamo daleko” in entrance of the resort the place #Djokovic is at. pic.twitter.com/tt3CQlkIXL

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) January 8, 2022

UPDATE 10: 50: Liderul ATP ar fi ratat deadline-ul pentru trimiterea dosarului de aplicare la scutirea de vaccinare. Infectat a doua oară cu COVID în 16 decembrie – lucru care stă la baza scutirii medicale oferite de comisiile sanitare – termenul restrictă de expediere a dosarelor de aplicare a fost 10 decembrie 2021. În baza regulamentului Openului Australian, Novak Djokovic nu are multe argumente pentru a-și susține participarea în ediția 2022. 

UPDATE 10: 47: Potrivit ultimelor informații, Novak Djokovic a fost prezent la o lansare de timbre în information de 16 decembrie, când ar fi avut loc a doua infectare cu coronavirus. 

UPDATE 09: 49: Avocații liderului ATP informează că Novak Djokovic s-ar fi infectat pentru a doua oară cu COVID în information de 16 decembrie 2021, lucru care stă la baza scutirii medicale de vaccinare. 

UPDATE 09: 35: Directorul turneului, Craig Tiley își felicită echipa pentru munca extraordinară depusă în a facilita venirile jucătorilor la Melbourne în 2022. „Se arată cu degetul mult și se aruncă cu vină, dar vă pot asigura că echipa noastră a făminimize o treabă extraordinară, urmând toate instrucțiunile care le-au fost puse la dispoziție. Respingem complet afirmația potrivit căreia i-am dezinformat pe jucători. Am preluat informația din internet role-ul călătorului inteligent, pe care Greg Hunt (Ministrul Sănătății) ni l-a trimis,” a declarat Tiley, potrivit The Guardian. 

UPDATE 09: 30: Jurnalistul localnic, Paul Sakkal afirmă că o sursă apropiată a jucătorului declară că Novak Djokovic are de partea sa un caz puternic, iar tratamentul primit în schimb s-a dovedit dur. 

UPDATE 09: 28: Lui Novak Djokovic i-a fost respinsă cererea de a avea un chef deepest care să îi gătească mesele pe durata șederii sale în Hotelul Park Carlton. Dieta precară oferită de autorități refugiaților și liderului ATP joacă un rol essential în aceste zile, având în vedere regimul strict, vegan, fără gluten adoptat de Djokovic de mai bine de un deceniu. 

UPDATE 09: 25: Ultimele informații indică faptul că directorul turneului, Craig Tiley a fost înștiințat în două rânduri, în luna noiembrie de interdicția primirii în țară a jucătorilor nevaccinați, dar a insistat pentru aceștia – printre care, Djokovic – pentru a crește viabilitatea competiției. 

UPDATE 8 ianuarie, 09: 22: Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că procesul closing al lui Novak Djokovic, programat pentru luni, 10 ianuarie, ora 03: 00, fus orar românesc va avea loc on-line, iar accesul va fi liber. 

UPDATE 15: 48: Novak Djokovic a publicat primul mesaj de la sosirea în Australia. Liderul mondial le-a mulțumit oamenilor pentru susținerea manifestată. „Vă mulțumesc, oamenilor de pretutindeni pentru susținerea voastră continuă. O simt și o apreciez,” a scris Djokovic într-un Instastory. 

UPDATE 12: 50: Potrivit ultimei informări făcute de capul Ministerului Sănătății în Australia, să fi contactat coronavirusul în ultimele șase luni – motiv invocat și de Novak Djokovic – nu constituie un motiv suficient pentru a intra nevaccinat pe teritoriul țării, spre deosebire de criteriile admise în alte țări, potrivit unui file oficial ajuns în presă. 

UPDATE 11: 35: Fanii sârbi au ieșit pe străzi pentru a sărbători Crăciunul și au făminimize o oprire în fața hotelului unde este cazat Novak Djokovic.

Serbian followers on Christmas in entrance of the resort the place #Djokovic is at. pic.twitter.com/xlPnbxru2o

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) January 7, 2022

UPDATE 09: 51: Ministrul Afacerilor Interne în Australia, Karen Andrews declară că Novak Djokovic nu este ținut captiv și că poate părăsi țara în orice second își dorește, advertăugând că poliția de frontieră ar falicita plecarea sa de la antipozi. 

UPDATE 09: 20: Au ieșit la iveală primele dovezi care atestă condițiile precare în care Novak Djokovic este cazat, până la aflarea deciziei. Liderului ATP și refugiaților cazați în Park Hotel din Carlton li s-a oferit mâncare infestată cu viermi și pâine mucegăită. 

UPDATE 08: 37: Sârbii sărbătoresc Crăciunul astăzi, 7 ianuarie, potrivit calendarului iulian iar Jelena Djokovic a publicat primele sale impresii cu privire la evenim

Read More

508 Views
Shout Out!!!
Tags
Share

Related articles